Close
Comunicat de PRESĂ

În urma unui articol publicat de o presă locală din România și care poate fi consultat aici, managerul MTA Group, dorește să răspundă public criticilor aduse de colegii din presa locală, mijlocașului Mihael Onișa.

În primul rând, întoarcerea în România nu are ca scop relansarea în carieră, întrucât jucătorul este încă foarte bine văzut și apreciat în Italia. Motivele care nu i-au permis să debuteze la nivelul primei ligi se leagă de serii de accidentări și intervenții medicale, aspect ce pare a fi trecut cu vederea de jurnaliștii din România.

În al doilea rând, dorim să le reamintim jurnaliștilor din presa locală că acest tip de jurnalism prin care ne acuzăm proprii jucători de nereușite nu aduce niciun fel de beneficiu nimănui, incluzând aici atât jucătorul, cât și fotbalul românesc în general. Jucătorii tineri din România au nevoie de încurajare în carieră. Când anumite ziare, care n-au văzut jucătorul la lucru din 2016, lansează acuzații nefondate imaginea generală a fotbalului românesc are de suferit. Încurajăm, în acest sens, jurnaliștii să scrie documentat și să susțină sportul românesc, întrucât este unul din rolurile asumate în meseria aleasă.

În concluzie, rugăm publicația în cauză să își aleagă cu grijă cuvintele pe viitor, deoarece sunt responsabili de mesajele transmise și de opiniile pe care le formează. În această postură, cea de jurnalist, responsabilitatea reprezintă un detaliu foarte important, motiv pentru care, trebuie să avem cu toții grijă la ceea ce răspândim în mediul virtual.

Cu deosebită considerație,
Alessandro Acri

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *