Close
Cine este noul ”Golden Boy” al României. Alexandru Capac, cel mai bun fotbalist de la turneul Viareggio

Alexandru Capac a uimit toată Italia prin prestațiile sale de la Viareggio Cup. î

În vârstă de doar 17 ani, fotbalistul originar din Craiova a ajuns cu Torino până în finala competiție și a fost desemnat omul turneului. 

Alexandru Capac, desemnat cel mai bun fotbalist la turneul Viareggio

Viareggio Cup este considerată una dintre cele mai importante competiții din lume pentru formațiile de juniori.

Alexandru Capac nu a evoluat în grupele competiției, însă a impresionat în sferturile de finală, acolo unde a marcat de două ori în poarta celor de la Rappresentativa Serie D în doar 17 minute. 

În total, puștiul român a evoluat în patru meciuri și a marcat patru goluri, inclusiv unul în finala pierdută, scor 1-2, contra celor de la Sassuolo. 

Pentru evoluțiile excelente, juriul de la Viareggio i-a acordat lui Alexandru Capac trofeul pentru cel mai bun fotbalist din competiție. 

Din 2009, premiul ”Golden Boy” este acordat celui mai bun fotbalist de la turneu. Câștigătorul este fotbalistul care adună cele mai multe voturi din partea juriului, care este format din:

  • Jurnaliști de la Tuttosport, Gazzetta dello Sport și Corriere dello Sport
  • Editori de la Il Tirreno și La Nazione
  • Jurnaliști de la RAI
  • Direcotrii de la CGC

Alexandru Capac este crescut de Universitatea Craiova 

Alexandru Capac a fost transferat de Torino în anul 2021. Pe atunci, fotbalistul avea 16 ani și juca la juniorii celor de la Universitatea Craiova. 

Puștiul român a câștigat Liga Elitelor U15 alături de olteni, iar șefii torinezilor au fost impresionați de calitățile sale. 

Pe lângă meciurile din Viareggio Cup, Alexandru Capac este un jucător de bază al italienilor la U18. 

Pentru formația under 18 a celor de la Torino, românul a evoluat în 20 de partide, a înscris de 10 ori și a oferit patru pase decisive. 

Alexandr Capac joacă și la reprezentativa U18 a naționalei României, pentru care a evoluat în ambele partide amicale din această lună contra reprezentativei similare a Italiei. 

Sursă: digisport.ro

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RomanianEnglishItalianSpanishPortuguese